Pufi pancsol

Ahogy nekem, úgy időnként Pufinak is mosakodnia kell. Szerencsére neki nem naponta. Ugyanis ha anya kimossa, akkor órákig kell várnom, amíg megszárad. Sokszor egy fél napot. Ha nem süt a nap, vagy nem fűt a radiátor, akkor egy egészet. Ami igazán nagy megrázkódtatás. Pufigyömöszöléspuszilgatás- szagolgatás nélkül az élet… egy fabatkát sem ér. Anya eleinte külön fürdővizet készített Pufinak egy égszínkék lavórban, nem áztatta más mosnivalókkal együtt. Hagyta egy kicsit lebegni a habokban, aztán gyengéden masszírozta, finoman dögönyözte, paskolgatta. Majd jól kicsavarta, ami persze egy kicsit fájt Pufinak, de hősiesen tűrte. Aztán következett a szárítókötélre csippentés, amit Pufi imád, hiszen kedvére himbálódzhat és bámészkodhat az ötödikről. Igaz, csak tavasztól őszig, mert télen csak a sokkal unalmasabb radiátoron heverészésre számíthat.
Egyszer mosásra várva a fürdőszobában Pufi kihallgatta egy zoknipár meg egy trikó beszélgetését, akik a mosógépben szerzett élményeikről áradoztak. Pufi elhatározta, hogy ezt neki is ki kell próbálnia. Úgyhogy igyekezett elvegyülni a törölközők között, mert a zoknikat elég nagyképűeknek tartotta. Olyan ügyes volt, hogy anya mit sem sejtve felnyalábolta a törölközőhalommal együtt, valamennyiüket bepréselte a mosógépbe, rájuk csapta az ajtót, aztán egy gombnyomás, és kezdődhetett az élményfürdő! Pufi először rémült örömmel sikongatott, mint én a Calypso nevű hullámvasúton vagy a körbe-körbe sodró medencében, de miután kiderült, hogy nagyobb baj nem lehet, vígan csúszdázott, lóbálózott, himbálózott és gabalyodott az egykedvű törölközőkkel. Igazán sajnálta, amikor vége lett a mókának. Anyának meg elkerekedett a szeme, amikor apa nagy zöld fürdőlepedőjéből egyszer csak előgurult Pufonyám. Aztán kis fejcsóválás után úgy döntött, véget vet a különmosásnak, hiszen Pufi különösebb sérülések nélkül túlélte a mosógépes kalandot.
Különmosás ide, együttmosás oda, én igyekszem, hogy mosásra minél ritkábban kerüljön sor. Amikor ugyanis Pufi végre megszárad, és újra ölelgethetem-puszilgathatom-szagolgathatom, olyan erős lenoros vagy coccolinós szaga van, hogy felfordul a gyomrom. Napokig tart, míg gondos kényeztetés után visszakapja az összetéveszthetetlenül fenséges pufillatot.

pufipancsol1

pufipancsol2